Vinkort

                                     VINKORT

 

På Asminderød Kro er oplevelsen for vores gæster det vigtigste af alt. Dette gælder også på vores vine og deres priser! På kroens vine har vi valgt et sortiment af gode vine med masser af historie, men dette betyder ikke, at vi kræver en mindre formue for disse! Konceptet bag vores kort er ikke som hos mange andre, men i stedet en fast fortjeneste på 150,- kr. pr. flaske, uanset om du drikker Husets vin eller toppen ”Flor de Pingus” fra den danske vinbonde Peter Sisseck.

________________________________________________________________________________

                                                          Bobler                            Glas            Flaske

 

Frankrig

NV Brut Grande Réserve André Clouet, Champagne                                                             435,-

Duften er ung, frisk og elegant med solmoden frugt. Smagen er rig, bred og fyldig med god balance og syre.

 

NV Brut Rosé André Clouet, Champagne                                                                               495,-

Bouqueten er mættet med mandler, røg, nødder og honning. I munden fylder champagnen enormt godt. Det er en af de mest massive roséer, der produceres.

 

Pol Roger Réserve Brut Champagne Pol Roger, Epernay                                                      555,-

Klassisk, stor champagne med flot tæt skum og forrygende elegance og kraftig, tør aroma.

 

2008 Dom Perignon Moët & Chandon                                                                                      1.685,-

Tør, meget mineralsk og især kendt for sin fantastiske sprudlende tanniner.

 

Crémant de Bourgogne Brut Vitteaut-Alberti, Bourgogne                                                    315,-

Flot fyldig, tør Crémant lavet i afrundet frugtig stil med flot dybde og rigdom.

                                                               

Italien

Prosecco Spumante Extra Dry, Bianca Vigna, Veneto, Italien                                              295,-

En elegant og delikat vin med cremet fylde.

Spanien

Cava Brut Especial, Bodegas Naveran, Penedès                                                    65,-           275,-

Farven er lys gul med brillant skær. I duften fornemmes stor frugttæthed med delikat bouquet. Boblerne er bløde og meget behagelige.

 

 

 

 

 

 

                                                         Hvidvin                           Glas            Flaske

 

Frankrig

Chablis, Billaud-Simon                                                                                                            355,-

En fin eksponent for området med duft af citron og grønne æbler. Smagen er rank og stringent med frisk frugtsyre og intens mineralitet.

 

Sancerre, Ets. Guy Saget, Loire                                                                                               350,-

Et skoleeksempel på, hvor langt man kan komme med den fine Sauvignon Blanc drue. Tør og aromatisk med en let, grønlig næse. Flot og meget aromatisk i munden med lækker syre og frisk og velafrundet finish.

 

Pouilly Fumé, Guy Saget, Loire                                                                                               335,-

Storartet, klassisk Loire med en anelse flint i bouqueten og masser af ren Sauvignondrue med fine toner af græs og stikkelsbær. Tør fylde og elegant let røget tone i eftersmagen.

 

Meursault Vieilles Vignes, Vincent Girardin, Bourgogne                                                      588,-

Det er Domaine Vincent Girardin nøje definerede mål, at alle hans vine skal være velafbalancerede og have en udpræget aromatisk frugtrigdom. Meursault er noget af det ypperligste blandt mange flotte hvidvine fra Bourgogne.

 

Alsace

Pinot Gris Réserve, F. E. Trimbach, Alsace                                                                             335,-

Det er en fyldig og en kraftig hvidvin med en intens bouquet. Den er nærmest rund i stilen med fint afstemt og blød syre.

 

Riesling, Cuvée M, Grand Cru Mandelberg, F. E. Trimbach                                                    435,-

Cuvée M er lidt af en sjældenhed, der laves fra vinstokken på Grand Cru-marken Mandelberg. Da Trimbach ikke er den store tilhænger af Grand Cru-systemet sælges vinen under det lidt kryptiske navn Cuvée M.

 

Riesling Cuvée Frédéric Emile, F. E. Trimbach                                                                        545,-

Indbegrebet af Riesling. Stor og forfinet, næsten voldsom bouquet og særdeles flot på tungen med masser af frugt i eftersmagen.

 

Tyskland

Riesling Trocken, Fritz Haag, Mosel                                                                                       295,-

En rank og stålsat vin med fine toner af citrus og lyse blomster.

 

Østrig

Grüner Veltliner von Mitterstockstall, Weingut Ecker, Wagram, Østrig                              275,-

Vinen besidder den krydrede smagsprofil og lange sprøde finish, man kender fra de klassiske vine lavet på Grüner Veltliner.

 

 

 

 

Chile

Husets restaurant hvidvin Solanera Sauvignon Blanc, Chile                                  65,-            245,-

Vinen er en frisk og aromatisk hvidvin med en god vinøs sprødhed. Smagen er domineret af hyld og tropisk frugt. Velegnet til de fleste fiskeretter eller som et køligt glas i utide.

 

Italien

Evaos, Corte Moschina, Veneto                                                                                              285,-

Jordbunden er stenet og vulkansk, hvilket bidrager til vinens mineralske, charmerende stil. Vinen er vinificeret og lagret på ståltank, hvilket understreger vinens friske, lette, sommerlige stil.

 

USA

Chardonnay, Sebastiani, Sonoma Valley                                                                  75,-              325,-

Cremet tekstur og fylde. Eksotiske duftaromaer så som kokos og banan er de dominerende indtryk men anis og citrus anes også i den komplekse bouquet. Fra tiden på træfade har vinen opnået en smørret og cremet smagsoplevelse, der gør den til en delikat og forførende nydelse.

 

Sydafrika

Sauvignon Blanc, Buitenverwachting, Constantia, Sydafrika                                                285,-

En vin med en indbydende flintet ren og sprød friskhed. Den minder ikke om andre Sauvignon-vine fra Sydafrika, men har helt sin egen personlighed. Forbilledet er Loire-vinenes stålsatte og aromatiske karakter.

 

                                                         Rosévin                           Glas            Flaske

Frankrig

Miraval Rosé, Pitt & Perrin, Côtes de Provence, Frankrig                                                     345,-

Miraval Rosé er ultra elegant som Provencerosé bør være. Lys og skrøbelig transparent, men smagen et kapitel for sig. Vinen er ekspressiv, men raffineret og elegant med fine noter à la hindbær, fersken og florale, mineralske undertoner i flot længde.

 

Husets restaurant rosévin Côte Mas Aurore, Pays d’Oc, Frankrig                        65,-             245,-

Klassisk fransk afdæmpet rosévin med god frugt og en snert af blomster

                                                                                                                                   

Sydafrika

Brampton Rosé, Rustenberg, Stellenbosch, Sydafrika                                                               265,-

Den er lavet på Grenachedruen og er produceret på ”traditionel” rosémanér med kort skindkontakt og gæring og lagring på rustfri ståltanke. Vinen er flot og indbydende lyserød. Duften er uimodståelig eksotisk og i smagen vælter sommerfornemmelserne frem i form af jordbær, kirsebær og rosenblade.

                                                               

                                                          Rødvin                                  Glas            Flaske

Frankrig

Beaujolais Villages Jean Loron, Domaine du Sabot, Beaujolais, Frankrig                            265,-

En let-drikkelig, saftig Gamay med frisk, rank frugtsyre og fine frugtige nuancer.

 

Château Begadan, Médoc Cru Artisan                                                                                   270,-

Château Begadan er en mellemkraftig rød Bordeaux med klassisk Bordeaux finesse og solid Struktur. Syrlige kirsebær, solbærblade og blomme er blandt vinens noter.

 

Bourgogne Rouge Pinot Noir, Domaine des Beaumont, Morey St. Denis, Bourgogne         345,-

Vinen har en flot klar, og ungdommelig purpurrød farve. Duften er indbydende, med undertoner der spænder fra modne kirsebær til nuancer af læder. I munden fornemmes en flot moden frugt, der elegant er pakket ind af ungdommelige tanniner. Det er en yderst kødfuld og næsten læskende vin med masser af saft og kraft, der afsluttes vedvarende og behageligt.

 

Crozes Hermitage Rouge, Domaine Alexandrins, Rhône                                       80,-          355,-

Karakterfuld sag med spændende noter à la røg, mentol, tobak, peber og mørke frugter. Nicolas Perrins Crozes er en fyldig, men elegant sag med spændstig frugtsyre, fine tanniner og flot længde.

 

Châteauneuf-du-Pape Les Sinards, Famille Perrin, Rhône                                                    485,-

Vinen charmerer med en smuk dybrød farve, en herlig moden duft af mørkerøde bær og krydderurter som anis og lavendel. I munden fremtræder vinen med masser af saftig og sødmefuld frugt, igen understreget af en behagelig krydret tone, moderat blød tannin og en flot fedme sammenholdt med en vis maskulin elegance.

 

Gevrey Chambertin aux Combottes 1. Cru, Domaine des Beaumont, Morey St. Denis        865,-

Vinen byder på en forførende bouquet af lyse og mørke bær á la hindbær, skovjordbær, mørke kirsebær samt et elegant krydderi af peber, træ og urter. Smagen er præget af komplekse frugtnuancer i flot samspil med vinens modne, bløde tanniner og underliggende frugtsyre.

 

Italien

Valpolicella Ripasso Superiore, Villa Ca’ Vendri, Veneto                                         75,-           290,-

Rig, mørk og fyldig med klare referencer til mørke kirsebær, bitter chokolade og krydderier.

 

Amarone della Valpolicella, Paolo Cottini, Veneto                                                               455,-

Paolo Cottinis Amarone er en moden og kompleks vin lavet på vingårdens bedste druer.  Vinen er intens, koncentreret og præcis i sit udtryk med lang frugtig, krydret eftersmag.

 

 

 

Barolo, Grimaldi, Piemonte                                                                                                    435,-

Rubinrød, med en markant duft à la kanel, kirsebær og rosenblade med underliggende mineral- og jerntoner. Den bløde frugt er pakket flot ind i en jernnæve af fasthed, men holdt på den saftige og sødmefulde stil.

 

Brunello di Montalcino, Tenute Silvio Nardi, Toscana                                                          485,-

En lækkerbisken fra Toscana. Den er saftig, kraftig og frugtrig med duft af vanilje og træ. Eftersmagen er fyldt med smagsnuancer.

 

Le Serre Nuove, Ornellaia, Toscana                                                                                       535,-

Le Serre Nuove er 2. vinen til Ornellaia. Beslutningen om hvilke fade, der skal i Ornellaia og hvilke, der skal bruges til Le Serre Nuove tages først umiddelbart inden den endelige blanding. De fade, der afspejler ungdom og friskhed går til Le Serre Nuove.

 

Valpolicella Superiore Vigneto Monte Lodoletta, Romano dal Forno, Veneto                    885,-

Hvad der især adskiller Dal Fornos Valpolicella fra regionens øvrige vine, er en udpræget kølig og frisk frugt med underliggende mineralitet. Serveres Valpolicellaen blindt kan den i visse årgange minde om en ung bordeaux med klassisk ren stram og mørke frugt og udpræget elegance. En stor oplevelse!

 

Spanien

Sierra Cantabria Crianza, Bodegas Sierra Cantabria, Rioja, Spanien                                   300,-

Farven er granatrød med orange toner. Duften har bemærkelsesværdige vaniljetoner, men dens bouquet er generelt meget frugtagtig. Vinen er velafbalanceret, let og særdeles velsmagende.

 

Hacienda Monasterio Ribera del Duero                                                                                 500,-

Vinen har en dyb, mørk rød farve med en bouquet af solmodne, røde bær. En kraftig og fyldig smag med et klart skær af dygtigt håndværk. Der er en fin balance mellem frugt og fadlagring. Eftersmagen er blød og behagelig.

 

2015 Manyetes, Clos Mogador, Priorat                                                                                 685,-

Manyetes er kraftigere og mere rustik end den elegante Mogador.

 

2014 Alión, Bodegas y Viñedos, Vega Sicilia, Ribera del Duero                                            715,-

Kraftig moderne spansk supervin fra Ribera del Duero. Vinen laves af den kendte Bodega Vega Sicilia, og det fornemmer man i vinen, hvor specielt den sødmefulde og komplekse smag har stor elegance. Vinen har en ren frugtsødme uden kraftige tanniner, hvilket gør den til en meget behagelig og imødekommende oplevelse.

 

 

 

 

 

 

 

2015 Flor de Pingus, Ribera del Duero                                                                                1.050,-

  1. vinen fra domænet Pingus, hvor danskeren Peter Sisseck har båret domænet til kultstatus. En flot, mørk oversøisk kulør med lilla kant. Kraftfuld og elegant næse med mørke bær, mørk chokolade og et strejf af kanel. En meget komplet og sammensat smag. Sødlige afrundede tanniner i eftersmagen. – Herlig vin!

 

PSI, Peter Sisseck, Ribera del Duero                                                                                       475,-

Det græske bogstav PSI, der lægger navn til vinen, fungerer også som symbol for psykologien, og måske er målet for PSI efterhånden som projektet udvikler sig, at finde ind til selve sjælen i Ribera del Duero ved at tage afstand fra mange af de moderne teknikker, der anvendes i regionen i dag såvel i marken som i vinkælderen.

 

 

USA

Husets Restaurant Rødvin Zinfandel Bear Creek, Californien                               65,-          245,-

Duften af modne blommer og svesker er fulgt op af delikat sødmefuld smag godt indpakket af milde og harmoniske tanniner.

 

Pinot Noir, Butterfield Station, Californien                                                                            285,-

Duft en og smagen er mættet med modne kirsebær, jordbær og krydderier. Vaniljeindtryk fra fadlagringen er med ti l at balancere den delikate frugt til en ualmindelig harmonisk vin. En saftig Pinot Noir med behagelig, blid frugtsyre og runde tanniner.

 

Zinfandel, Sebastiani, Sonoma Valley Californien                                                                  295,-

Dens særkende er den store og brede druesødme. Duften af modne blommer og svesker er fulgt op af delikat sødmefuld smag og godt indpakket af milde og harmoniske tanniner. Zinfandel er vinen til de kraftige kødretter.

 

Cabernet Sauvignon, Freemark Abbey, Napa Valley                                                             585,-

Cabernet Sauvignon med flot tannin- og frugtsyrestruktur. Men på samme tid mere charme og fløjlsblød frugt end de store klassiske Bordeauxvine. Frugtnoterne går i retning af mørkekirsebær, modne blommer og brombær med krydrede indslag krydderier og cedertræ fra lagringen på træfade.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                    Dessertvin                              Glas             Flaske

 

 

Wehlener Sonnenuhr Auslese, S. A. Prüm, Mosel, Tyskland                           65,-                400,-

Wehlener Sonnenuhr Auslese en naturlig halvsød vin fra specielt udvalgte, senthøstede druer. En intens Rieslingvin med finesse og Rieslingkarakter af petroleum, frisk frugt og delikat sødme.

 

Château Suduiraut, 1. cru Sauternes                                                                                      885,-

Suduiraut, hvis marker støder op til Yquems nordlige side, byder på noget af det ypperste i Sauternes, og i store årgange forveksles den også tit med Yquem i blindsmagninger. Vinene er overdådigt lækre. De kendetegnes ved en meget parfumeret bouquet og smag, og en næste sensuel og opulent krop, med en frisk finesse i smagen.

 

Moscato d’Asti, Vallebelbo, Piemonte                                                             65,-               255,-

Let, aromatisk specialitet fra Piemonte med sart og let krydret muscatnæse, fint, let perlende sødme og pikant syre i eftersmagen.

 

 

Portvin

Pineau des Charentes, 5 års, Château de Beaulon                                                                335,-

Druemost af friske druer tilsat Cognac og lagret 5 år på egetræsfade. Smagen er let rosinagtig. Serveres som kølig aperitif eller som dessertvin.

 

Fonseca Tawny Port                                                                                          65,-                 285,-

Fonseca 10 års Tawny                                                                                       75,-                395,-

Fonseca 20 års Tawny                                                                                       85,-                635,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiritus

 

Alt spiritus koster 80, kr. for 3 cl.

Cognac

Cognac ”huset” Château de Beaulon VSOP 7 års

Château de Beaulon XO 12 års

Hennessy VS

Renaissance XO

 

Calvados

Calvados Vieille Réserve VSOP, Famille Dupont

Calvados Grand Solages, Boulard, Pays d’Auge

 

Rom

Barbados Rom 5 år

Plantation Rom Trinidad

Ron Zacapa Centenario 23 år

Ron Opthimus 15 års

 

Grappa

Grappa di Brunello

Grappa Tignanello Antinori

 

Armagnac

Armagnac 4 års Marcel Trepou

 

Whisky

Glenmorangie Original Malt Scotch

Johnnie Walker Double Black